tiistai 15. lokakuuta 2013

Jaakko saapuu Hämeenlinnaan

Onpa täällä Hämeenlinnassa kaunista, toteaa pioneeritonttu Jaakko istahdettuaan aikaisin maanantaiaamuna Vanajan rannalle ihailemaan auringon nousua kylmän pakkasyön jälkeen. 

Talvi tekee jo tuloaan, joten lämpökerrasto on pian kaivettava esiin. Toivottavasti Vilholla on ylimääräisiä untuvatäkkejä varastossaan ja kunhan täkki ei olisi kovin koinsyömä. Höyhentyynyni otinkin varmuuden vuoksi mukaan Miehikkälästä.

Mutta tuonne Hämeen linnaan on kyllä heti kohta lähdettävä tutustumaan, on se tosi komea.  Kertovat sen perustetun jo Birger Jaarlin Hämeeseen tekemän ristiretken jälkeen eli 1200-luvun lopulla. Linnan museokaupasta löytyykin  varmasti kiehtovaa linnasta kertovaa kirjallisuutta.

Mutta nyt lähden kolkuttelemaan kohta museon oven taakse, sillä kahvihammasta alkaa jo kolottaa. Varmaan Vilho ja Linneakin ovat jo hereillä kun museokin avautuu jo parin tunnin kuluttua.

Uskon heidän yllättyvät iloisesti, kun saavun paikalle. Viestitonttu Seposta ei ole vielä kuulunut mitään. Jokohan Seppo on malttanut lähteä Riihimäeltä kohti Hämeenlinnaa, vai onko uppoutunut taas kirjojen maailmaan, miettii Jaakko ja lähtee käynnistämään Krazia kirjaston parkkipaikalle.


Ei kommentteja: