torstai 21. marraskuuta 2013

Räntäsateessa

Torstaiaamuna viestitonttu Seppo kurkistaa museon toimiston ikkunasta ulos ja kiljaisee innoissaan: hei nyt sataa viimeinkin lunta, tulkaa vaikka katsomaan maa on ihan valkoinen!

Tykistötonttu Vilho lukee kaikessa rauhassa Linnea kainalossaan aamun Hämeen Sanomaa ja hihittelee sarjakuvasivulla Fingerporin toilailuille.

- Minusta näyttää siltä että ulkona on ihan räpäskäkeli, toteaa pioneeritonttu Jaakko puurolautasensa takaa ja menee katsomaan toimiston lämpömittaria.

Kyllä, vesikeli  siellä on,  sanoo Jaakko ja kopistelee mittaria ja toteaa sen olevan vielä plussan puolella parin asteen verran.


- Niin, mutta maa on kumminkin jo  valkoinen Seppo vänkää ja ihan kohta pääsee hiihtämään.


- Voi Seppo, täällä museossa on kyllä nyt aika paljon hommia. Ennen joulua on myös aika paljon tilaisuuksia ja meidän pitäisi auttaa myös asiakaspalvelusihteeri Päiviä Pohjolasalin järjestelyissä, toteaa Jaakko ja pukee samalla  työhaalarit päälleen.


Vähän myöhemmin Vilho ja Seppo löytävät Jaakon ihan märkänä museon ulkonäyttelyalueelta.

- Mitä sinä oikein hommaat tällaisella ilmalla täällä ulkona, kysyy Vilho.

Pitää harjata tämä lumiräpäskä pois museoautojen päältä. Muuten tämäkin pora-auto on kohta paksun kinoksen alla.




- Täällä ulkona on kyllä ikävän märkää ihan jalatkin täällä kastuu. Joten me ainakin mennään Sepon kanssa katsoma keitä tuolla Tykkihallissa on. Tuo porukka on ollut siellä joka torstai, tule sinäkin Jaakko mukaan pyytää Vilho. 

 - No voisihan sitä pitää pienen tauon näistä lumitöistä ja Jaakko jättää harjansa odottamaan ja lähtee kohti Tykkihallia Sepon ja Vilhon perässä.











- Täällähän pelataan korttia ihmettelevät tontut. Keitä nämä pelaajat oikein ovat, kysyy Vilho.

- He ovat bridge -kerholaisia ja he pelaavat täällä Tykkihallissa joka torstai, toteaa Seppo joka on katsonut tiedon edellisellä viikolla Päivin mustasta varauskalenterista.

- Tiesittehän että bridge on maailman suosituin korttipeli ja sen pelaamiseen tarvitaan yleensä vähintään neljä pelaajaa, tosin siitä on tehty myös kahden ja kolmen hengen muunnelmia ja Jaakko jatkaa selvittämällä bridgen sääntöjä. Ainakin yhden jaon ajan vastakkain istuvat pelaajat pelaavat parina yhteistyössä, "samaan pussiin", ja pari yhdessä saa siitä pisteitä. Bridge on siis ehdottomasti yhteistyötä vaativa peli, toteaa Jaakko asiantuntijan äänellä, sillä Jaakko on ollut nuorenpana oikein korttihai.

-Mennään katsomaan päästäisiinkö me mukaan johonkin joukkueeseen, innostuu Vilho.



Ja niin tontu pääsevät hetkeksi seuraamaan Paavon joukkueen peliä.

Paavo myös lupaa lähettää Sirkan ottaman valokuvan pelaajista ja tontuista Bridge -lehteen ja siitähän tontut ovat hyvillään.

- Mitähän Pertti meinaa kun sillä on niin velmu ilme, tuumaa Seppo.

- Varmaan Pertillä on hyvä kortit ja se meinaa putsata koko pöydän, arvelee Vilho.

- Parasta jäädä katsomaan mitä tapahtuu tuumaavat Vilho ja Seppo yksissä tuumin.






 Sillä välin Jaakko on jo palannut harjan varteen  jatkamaan rakkaiden ajoneuvojensa putsaamista.




Ei kommentteja: