torstai 19. joulukuuta 2013

Joulukalenterin yhdeksästoista luukku: kartta

Torstaina viestitonttu Seppo syöksyy tonttuasumukseen intoa puhkuen. Tykistötonttu Vilho ja pioneeritonttu Jaakko lukevat kaikessa rauhassa päivän lehtiä ja Linnea parsii Jaakon työhaalareihin paikkaa.

-Hei minä kävin katsomassa linnatonttu Anselmia ja sain häneltä tällaisen kartan. Anselmi oli saanut näitä karttoja Hämeen linnan historiallisen museon amanuenssi Antilta.

- Museoväki on nimittäin tekemässä ensi vuodeksi Linnanniemen yhteisesitettä monen vuoden tauon jälkeen. Esitteessä esitellään siis kaikki nämä museot ja esitteen toisella puolella on tämä alueen kartta johon on merkitty matkailijoita varten kaikki tarpeelliset palvelut, touhottaa Seppo tohkeissaan. Nyt Anselmi pyysi meitä tarkastamaan pitääkö karttaan merkityt: info, lipunmyynti, ravintola ynnä muut pisteet pakkansa meidän osalta.

- No ei siinä sittten auta kun lähteä kierrokselle tuumaavat Vilho ja Jaakko.
- Joko sinä Linnea sait ne haalarini kursituksi kokoon, harmi kun puntti jäi eilen kiireessä Krazin oven väliin, huokaa Jaakko.
- Kyllä nämä taas koossa pysyy hymyilee Linnea ja antaa haalarit Jaakolle.



- No niin mistäs aloitetaan, kysyy Seppo.

- No käydään nyt vaikka ne wc piteet läpi ja katsotaan samalla, että niissä on paperia riittävästi, kun ei Päivikään kaikkea ehdi yksin hoitamaan.
- Olipa urakka huokaavat tontut pari tuntia myöhemmin päädyttyään lopulta illan jo hämärtyessä museon ulkonäyttelyalueelle.
- Hyvältähän tämä kartta näyttää toteaa Jaakko. Kertoiko Anselmi koska tämä esite sitten julkaistaan.


- Kyllä se ensi vuoden alussa sitten tulee jaettavaksi meidänkin asiakaspalveuun kunhan Antti, Mari ja Sirkka sekä taittaja Kaarina saavat sen viimeisteltyä valmiiksi painoa varten.
- Mutta nyt mennään kahville, Linnea lupasi leipoa joulutorttuja, päättää Vilho.

Kuvassa luonnos Linnanniemen yhteisesitteen aluekartasta.

Ei kommentteja: