maanantai 15. joulukuuta 2014

Joulukuun viidestoista päivä: Matkaan

Maanantaiaamuna tutkitaan pioneeritonttu Jaakon Karzin renkaiden tilannetta.

"Oletko nyt Jaakko varma, että Krazin renkaissa on tarpeeksi ilmaa, jotta voit viedä Linnean linja-autoasemalle. Linnean pitäisi ehtiä onnikkaan, joka lähtee kello 10.30", hätäilee tykistötonttu Vilho.

Ja niin mennään joukolla katsomaan saako Jaakko Krazinsa liikkeelle.


"No hyvältähän ne renkaat näyttää", toteaa viestitonttu Seppo ja näyttää lyhdyllä valoa Jaakolle, koska on vielä hämärää.

"Onneksi vahtimestari Kaitsu oli ehtinyt lisätä renkaisiin ilmaa ennen viikonloppua, sillä nyt Kaitsu on kovassa kuumetaudissa kotona eikä pääse varmaan koko viikolla töihin", surkuttelee Vilho.

"Kun ei vaan koko museon väki sairastuisi jouluksi. Museonjohtaja Jaakkokin ansaitsee vähän lomaa kun rehkii täällä aina yömyöhään, toteaa Seppo.

"No niin, minä lähdekin tästä sitten hakemaan Linnean pakaaseja. Joululahjoja sukulaisille kertyikin aika iso määrä, sanoo Vilho ja lähtee tallustamaan asumusta kohti.

Nyt on kaikki matkalaukut ja Linneakin onnellisesti kyydissä, toteavat Vilho ja Seppo ja vilkuttavat Jaakolle ja Linnealle  ja jäävät savupilven alle Krazin lähtiessä liikkeelle.

"Kylläpä se kärytti, onkohan siinä öljyt ihan kohdallaan", tuumaa Seppo.

Asumukseen palattuaan tontut huomaavat jääkaapin ammottavan lähes tyhjänä ja Seppo kiipeää kuivamuonakomeroon ja etsii siirappileivät käsiinsä.

"Onneksi Linnea ehti leipoa pikkuleipiä ennen  lähtöään, nämä on tosi hyviä", sanoo Seppo ja  piparin toisensa jälkeen katoaa Sepon vatsaan.
 "Tosi surkeaa kun ei pääse enää hiihtämän, Seppo huokaa. 
"Lumi tosiaan suli  yön aikana lähes kokonaan", tuumaa Vilhokin.
"Seppo, älä nyt syö kaikkia niitä joulupipareita, tokaisee Vilho ja huomaa samassa, että Jaakkokin on palannut.

Ja koska on jo lounasaika, mennään joukolla katsomaan mitä hyvää Lounasravintola Militaria tarjoaa.

"Näyttäisi olevan Bbq-possua ja yrttiperunoita, toteaa Jaakko ruokalistaa silmäiltyään.

"Niin ja mustajuurikeittoa ja salaatteja", sanoo Seppo.

"Mitäs tässä sitten enää odotellaan, käydään pöytään ja syödään vatsamme täyteen", ehdottaa Vilho "Ja sen jäkeen käydään ruokaperäsille", kuittaa Jaakko.







Ei kommentteja: