torstai 31. lokakuuta 2013

Herkuttelua Lounasravintola Militariassa



Aikaisin torstaiaamuna viestitonttu Sepon nenään leijailee herkullinen juuri paistetun pullan tuoksu. Ja niin Sepon on ihan pakko lähteä selvittämään mistä tuoksu oikein tulee. Nenä vie Seppoa kohti  Lounasravintola Militariaa, jonka keittiössä Elina on juuri ottanut pellillisen korvapuusteja uunista. Ja kuinka ollakaan myös Jaakko ja Vilho ovat jo kiivenneet ravintolan tiskille ihastelemaan halloween teeman mukaan koristeltuja herkkupullia ja vadelmamunkkeja.  

– Ei olekaan saatu mitään hyvää yli viikkoon. Linnea on edelleen Osaran maatalousoppilaitoksella hoitamassa possuja ja hevosia ja Seppo söi viimeiset siirappileivätkin jo toissapäivänä, toteaa tykistötonttu Vilho ja rapsuttaa mietteliäänä vatsaansa.
– Niin, kyllä nyt aamun alkajaisiksi hyvät pullakahvit maistuisivat, jotta ulkona jaksaa taas paiskia hommia koko päivän, toteaa myös pioneeritonttu Jaakko.

–En ole minäkään saanut hyviä munkkikahveja kun viimeksi Viestirykmentin Sotilaskodissa, 
huokaisee Seppo.

–Kyllä nämä voisarvetkin näyttävät tosi rapeilta ja herkullisilta ihastelee Vilho.

–No me otetaan sitten yksi kaakao ja kahdet kahvit. Sitten kolme noita halloween herkkupullia sekä vielä yksi voisarvi Vilholle ja kaksi munkkia minulle ja Sepolle. Tekee Jaakko tilauksen ravintolan uudelle vihreätakkiselle harjoittelijapojalle. 






Ei kommentteja: