torstai 4. joulukuuta 2014

Joukuun neljäs päivä: Pyhä Barbara

"Hei Vilho missä sinä olet oikein kuhkinut, nyt on kohta keskiyö, emmekä ole voineet päivittää tätä joulukalenteria, kun olemme odotelleet sinua", huudahtavat viestitonttu Seppo ja pioneeritonttu Jaakko kuullessaan oven viimein kolahtavan, tykistötonttu Vilhon kömpiessä ullakon tonttuasumukseen.

"No kerroinhan minä teille jo aamulla, että tänään on tykkimiesten suojelupyhimyksen Pyhän Barbaran päivä. Museon Tykkihallissa oli isot juhlat joihin osallistuin Sirkan kanssa, koska samalla juhlittiin myös Tulikomentoja-lehden 25-vuotista taipaletta".

Ja Vilho kaivaa taas komerostaan Barbaran kuvan esiin.

"Siinä hän on Linnean jälkeen kaunein ja viisain neito jonka tiedän.
"Pyhä Barbara, jonka vallassa oli taivaasta iskevä tuli, valittiin tykistön pyhimykseksi. Hän oli ensimmäinen, joka jyrinällä ja salamoinnilla särki esteet tuhoten vainoojansa", aloittaa Vilho.

"Mutta Seppo keskeyttää ja tokaisee, kerroithan sinä meille jo viime vuonna  tästä neidosta ja kaikki ovat varmaan sen lukeneet täältä blogista!
"Niin minuakin alkaa kyllä jo nukuttaa ja  haluaisin kömpiä omaan sänkyyni", sanoo Jaakko ja haukottelee suu korvissa.

"No joka tapauksessa tänään juhlittiin oikein pitkän kaavan mukaan", sanoo Vilho.

Ja sitten Vilho innostuu ja alkaa laulaa Barbara laulua:

"Tänään kaikki tykkiväki
yhteen tulla hyväks´näki,
tuskin löytyy sitä kolkkaa,
miss´ei tykkimiehet solkkaa
Barbaralle ylistystä,
ruokaa, klasein kilistystä,
lauluakin siihen liittäin
Pyhimystään siten kiittäin".

Seppo ja Jaakko pitelevät korviaan, koska Vilhon laulaa aivan nuotin vierestä.

"Nyt minulle riittää ja lähden nukkumaan, tokaisee Jaakko ja marssii makuukamariinsa, mutta  Seppo jää kohteliaasti kuuntelemaan Vilhon joikaamista.

Tänään oli todella kaunis iltarusko, ehdimme kuitenkin sitä käydä ihailemassa ennen kuin Vilho katosi juhlimaan, miettii Seppo.



Vilho on lopulta nukahtanut keittiön keinutuoliin raskaan juhlinnan uuvuttamana ja kuorsaa nyt tyytyväisenä. Seppo kömpii omaan mukavaan punkkaansa ja näkee unta runsaslumisesta talvesta ja melkein kuulee vahtimestari Kaitsun manaavan jo lumitöitä.



Ei kommentteja: