keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Talven odotusta



Vesisade on viimein tauonnut monen sateisen päivän jälkeen. Viestitonttu Seppo ja pioneeritonttu Jaakko ovat istahtaneet Vanajan rannalle ihmettelemään lämmintä marraskuun iltaa.


– Voi kun sataisi jo lunta, huokaa Seppo. Kun järvi jäätyisi, pääsisi jäälle kokeilemaan sitä potkukelkkaa, jonka löysimme museon vintiltä.

– Ei tässä nyt vielä talvi saisi tulla, kun on ulkoalueen rakentaminenkin vielä pahasti kesken. Jos nyt kohta sataa lunta jää kaikki loput työt kevääseen ja kiire siinä sitten tulee, toteaa Jaakko.

– Niin mutta etkö ole katsonut Linnean seinäkalenteria. Sen mukaan  jouluun on enää 48 päivää ja kyllä jouluna pitäisi olla lunta, jotta pääsee oikeaan joulutunnelmaan. Minä niin tykkään polttaa kynttilöitä. Kuulin myös tänään, että ensi viikolla asiakaspalvelusihteeri Päivi laittaa jo joulukuusen Militaria Shoppiin, sanoo Seppo.

– En nyt tiedä siitä tunnelmasta, sanoo Jaakko. Lumitöitä joutuu tekemään sitten taas aamusta iltaan, niin että selkä kipeytyy.

– Täytyy huomenna sanoa Sirkalle, että ruvetaan kuvaamaan niitä joulukalenterikuvia, muuten tulee niidenkin kanssa kiire, touhottaa Seppo.

– No voitaisiinhan me mennä huomenna taas näyttelyn puolelle tutkimaan mitä mielenkiintoisia esineitä me valitaan kuvattavaksi. Mutta nyt mennään katsomaan olisiko Linnea jo keittänyt sitä ruispuolukkapuuroa, muuten Vilho ehtii syödä sen kaikki, se kun on niin hyvää, toteaa Jaakko.

Ei kommentteja: