perjantai 15. marraskuuta 2013

Viestitystä radioaalloilla

Perjantaina viestitonttu Seppo vie pioneeritonttu Jaakon ja tykistötonttu Vilhon tutustumaan museon ulkonäyttelyalueella sijaitsevaan sotilasradioamatööriasemaan, joka siirtyi vuonna 2012 Riihimäeltä Hämeenlinnaan.

Sotilasradioamatööriasema sijaitsee keskellä Museo Militarian ulkonäyttelyaluetta.

Seppo esittelee ylpeänä Jaakolle ja Vilholle seinällä olevia QSL kortteja joita asemalle on saapunut vuosien kuluessa ympäri maailmaa. Seppo osoittaa korttia joka on tullut Lylyn viestivarikon radiokerholta, jota pyörittävät aktiiviset reserviläiset. Sirkkakin tuntee heistä muutaman, Seppo toteaa.

- Mikä tämän aseman tunnus sitten on, tiedustelee Jaakko.

Se on OI3SVM, kertoo Seppo asiantuntijan äänellä.

Kuka täällä sitten käyttää näitä välineitä tuskin ainakaan museomestari Ilkka, ihmettelee Vilho joka on nähnyt Ilkan sähköttämässä vain muutaman kerran.

Asemalla käyvät Hämeenlinnan radioamatöörikerhon jäsenet aina kun omilta hommiltaan ehtivät sähköttelemään ja ottamaan yhteyksiä, sanoo Seppo.

 
Otetaanpas nyt vähän yhteyksiä vaikka Amerikkaan serkulleni Sebastianille, joka työskentelee Minnesotassa yhdessä matkailuyrityksessä joka vuokraa matkailijoille muun muassa kanootteja ja kalastusvälineitä. Kokeillaan olisiko Sebastian nyt langan päässä...ja niin Seppo vääntelee ihmeellisiä nappuloita ja Jaakko ja Vilho ihmettelevät vieressä outoa avaruudellista ääntä joka kuuluu radiolinjoilta.





















Seppo sähköttää Sebastianille viestin ja kertoo terveiset Museo Militariasta ja myös Jaakolta ja Vilholta. Seppo kutsuu viestinsä lopuksi Sebastianin kyläilemään Hämeenlinnaan seuraavana kesänä.


Seppo morsettaa Amerikkaan...

T=  _
E=  .
R= . _ .
V= ... _
E=  .
T=  _
U= .. _
L= . _ ..
O=  _ _ _
A= . _



Joulukuussa täytyykin sitten sähköttää Korvatunturille lahjatoivelista...tuumaa Seppo, ennen kuin tontut lähtevät herkuttelemaan Linnean valmistamalla lihakeitolla.

Ei kommentteja: