tiistai 12. marraskuuta 2013

Kaitsun verstaalla

Sateisena tiistaipäivänä pioneeritonttu Jaakko ja viestitonttu Seppo ovat kurkistaneet museon vaihtuvien näyttelyjen tilaan. Tilasta on viime viikkoina kannettu ulos puretun Sotilaan Tie -näyttelyn tavaraa. Ja nyt vahtimestari Kaitsu ähertää siellä yksin maalaten seiniä, jotta uusi näyttely voidaan pystyttää jo joulukuun alussa. 

Niinpä tontut päättävät yksissä tuumin auttaa Kaitsua maalausurakassa, mutta ensin pitää löytää sopiva sivellin...

- Oletko Seppo huomannut, että vahtimestari Kaitsulla on ihan hirveästi maalaushommia, mitä jos vähän autettaisiin häntä, ehdottaa Jaakko.

- Ensin on kumminkin löydettävä maalaamiseen sopivat siveltimet ja vaatteet, toteaa Seppo.

- Kaitsun verstaan ovi näyttää olevan auki, joten mennään katsomaan mitä sieltä löytyisi ja Jaakko kipittää verstaaseen Seppo kintereillään.























- Onpa täällä hirveästi kaikenlaista tavaraa...porakone, nauloja, ruuveja, muttereita, vasaroita, hiomapaperia, saha... miten täältä yleensä voi löytää pari pensseliä, ihmettelee Seppo.

- No katsotaan hm. Jaakko etsiskelee hyllyiltä, ruuvilaatikoista ja pöydältä...

- Hei tuolla hiekkapaperien alla on yksi sivellin, riemuitsee Seppo. 

- No ota sinä se sitten, minä vielä etsin ehkä toinenkin löytyy ja samassa Jaakko huomaa vähän pienemmän pensselin.

 - No nyt sitten vaan töihin, sanoo Jaakko tohkeissaan.

- Niin mutta jos maalia roiskuu vaikka silmiin ja haalaritkin pitäisi vielä löytää, jotta Linnea ei joudu poistamaan maalitahroja nutustani, huolehtii Seppo.

- Ota sitten nämä Kaitsun suojalasit niin ei tarvitse pelätä maaliroiskeita, murahtaa Jaakko ja laittaaa suojalasit Sepon nenän päälle.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mainio idea tuoda tontut museotyötä ja museota esittelemään!